Според експертите това е най-добрият вариант за повечето държави

Световната здравна организация отправи препоръка за предстоящите Коледни празници за празнуване в тесен кръг - без големи семейни тържества или събирания. Според експертите това е най-добрият вариант за повечето държави. От СЗО призоваха хората да преценят дали големи семейни събирания няма да изложат на риск близките им в условията на пандемия.

В Испания отменят част от карантинните мерки

От организацията препоръчват и на държавните ръководители да обмислят добре рисковете от евентуално разхлабване на мерките по време на коледните празници. Препоръката на Световната здравна организация е тържествата да се провеждат виртуално, без струпване на много хора на едно място.

„Ще прекарам Коледа сама. Може и да отида при семейството на сина ми, но по-вероятно е да не го направя, защото там ще има много хора. Не искам да рискувам. Докато не се появи ваксина е по-добре да не поемам рискове”, заяви Кристина Лайсеринг, жител на Берлин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.