Макрон каза, че Франция вече е преодоляла най-лошото от втората вълна на COVID-19

Ваксинирането срещу COVID-19 във Франция ще започне в края на декември или началото на януари, като първи ще бъдат имунизирани хората с най-крехко здраве, обяви президентът Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

ЕФЕКТ ОТ КАРАНТИНАТА: Нивата на заразяване във Франция спадат

От събота отварят магазините и се разрешават упражненията вън от домовете в рамките на три часа. С това започва постепенното разхлабване на всеобщата карантина, обявена в края на октомври, като целта е страната "да се отвори" на 15-и декември.

Макрон каза, че Франция вече е преодоляла най-лошото от втората вълна на COVID-19, но трябва да се направи всичко възможно, за да се избегне трета вълна и трето затваряне.

НА СКИ В ПАНДЕМИЯТА: Швейцария отваря зимните си курорти за новия сезон

По тази причина ресторантите, баровете и кафенетата ще останат затворени до 20-и. януари. Тогава университетите и гимназиите ще могат да подновят присъствените занятия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС