Проф. Костадин Ангелов поиска почти пълна блокада на държавата

 Кабинетът гласува днес новите по-строги мерки срещу коронавируса. В понеделник здравният министър Костадин Ангелов предложи частичен локдаун. Мерките включват удължаване на извънредната обстановка до края на март 2021 г. Също така спиране на работата на заведенията за хранене и развлечения,  като те ще могат да извървшат единствено доставки по домовете.  Удължава се забраната за посещения в барове и нощни заведения.

Предлагат почти пълна блокада на държавата (ВИДЕО)

Предложено е и прекратяване на присъственото обучение в училища и университети, затварят се и детските градини и яслите. Моловете и всички нехранителни търговски обекти също трябва да затворят врати. Ще работят само аптеки, дрогерии, банки и застрахователи. Предвижда се и забрана на екскурзиите и  спортните мероприятия. Очаква се да стане ясно дали предложенията ще бъдат приети така или ще има прецизиране и промени в тях.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.