Основните пазари в Европа също отбелязаха сериозен ръст

Рекордни нива достигнаха финансовите пазари в Съединените щати. Индексите  „Дау Джоунс” и „Стандарт енд Пуърс” затвориха при рекордни стойности. Основните пазари в Европа също отбелязаха сериозен ръст.

Тръмп призна, че трябва да има предаване на властта

Търговията беше подхранена от положителните новини за ваксините срещу коронавируса и началото на прехода във властта във Вашингтон. Американските щати Пенсилвания и Невада удостовериха резултатите от президентските избори в полза на новоизбрания президент Джо Байдън, нанасяйки пореден удар на твърденията на президента Доналд Тръмп, че той всъщност е спечелил.

„Искам да поздравя всички! На фондовия пазар, индексът „Дау Джоунс”, току-що достигна 30 000 пункта, което е най-високото ниво в историята. Никога досега не сме достигали 30 000. И това става въпреки пандемията”, каза Тръмп.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.