Още медици заплашват да напуснат – кой ще лекува болните?

Директорът на болницата в Каварна, който е единственият лекар в COVID-отделението там, хвърли оставка.  А медици заплашват да напуснат. Състоянието на лечебното заведение е критично, заради натрупани задължения и липса на персонал.

Наскоро в болницата беше открито и COVID-19 отделение,  в което обаче нямаше лекари, които да лекуват пациентите. Голяма част от персонала на лечебното заведение е на пенсионна възраст. Съществува ли реална опасност болницата да бъде закрита?

Отново рекорден брой излекувани от COVID-19 за денонощие

„Мотивите на управителя на болницата са ясни, като най-големият е липсата на персонал. Тук останаха да работят само възрастни хора, които са в рисковата група. До това състояние на болницата в Каварна се стигна след недостатъчно финансиране през годините“, заяви председателят на ОС Йордан Стоянов.

Той добави, че поради липса на персонал изграденото COVID-19 отделени все още не работи. По негови думи хората са притеснени за здравето си и искат да напускат. Той обеща, че всичко възможно в помощ на лечебното заведение ще бъде направено.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.