От 23 до 27 декември в частни домове ще могат да се събират до три домакинства

Четирите съставни части на Обединеното кралство се споразумяха за облекчаване на ограниченията срещу COVID-19 за Коледа.
Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия взимат самостоятелни решения в областта на здравеопазването и предприеха различни подходи за овладяване на пандемията. Сега обаче те се обединиха за общи правила, които ще важат за празниците. От 23 до 27 декември до три домакинства ще могат да се събират в частни домове, църкви и открити обществени пространства. През този период ще бъдат отменени и ограниченията за пътуване.

Франция ще облекчи част от мерките

"Всички си даваме сметка, че Коледа тази година няма да е каквато е била досега. Всички правителства се съгласихме, че трябва да търсим равновесие между нуждата да опазим общественото здраве и това, че хората искат да бъдат с близките си за този най-важен празник за годината", каза министърът на британския кабинет Майкъл Гоув. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.