Мярката има за цел да ограничи разпространението на коронавируса

Правителството на испанската автономна област Мадрид предлага да бъдат ограничени събиранията на повече от 10 души по време на предстоящите коледни празници, за да се избегне разпространението на новия коронавирус, предаде ТАСС, като цитира информация на в. "Мундо".

В Испания отменят част от карантинните мерки

Вчера беше съобщено, че правителственият план за ограничаване на пандемията предвижда полицейски час от 1 до 6 часа местно време на 24 и 31 декември и ограничаване на събиранията на повече от шест човека. Централното правителство иска да обсъди тази инициатива с регионалните власти.

Задължителен отрицателен PCR тест за пристигащи в Испания от 65 страни

На свой ред мадридските власти предлагат на празниците да бъде разрешено събирането на до 10 човека, а полицейският час да влиза в сила в 1:30 през нощта.

От началото на коронавирусната епидемия в Испания бяха открити над 1,59 милиона заразени, а над 43 600 от случаите завършиха с фатален край. На 25 октомври правителството отново въведе режим на повишена готовност, чието действие беше удължено до май 2021 година. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА