Хиляди положиха цветя и фланелки до ковчега му

За сблъсъци между полицията и хилядите скърбящи за смъртта на Марадона аржентинци съобщава испанският в. „Марка“, цитиран от Dariknews. Употребен е сълзотворен газ срещу напиращи да положат цветя и фланелки близо до ковчега на любимеца на цяла Аржентина.

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Постепенно охраната е успяла да постави под контрол опашката, като дори се е опитала да накара феновете да сложат предпазните си маски, но много от тях въобще нямали такива.

СНИМКИ ОТ "НАПОЛИ" ВИЖТЕ ТУК

 

Ковчегът бе покрит с аржентинското знаме и с фланелките с неговия №10 - на националния отбор на Аржентина и на любимия му "Бока". 

Синът на Марадона е в реанимация заради COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКА)

Хората съпроводиха колата с тленните останки му по целия й път, скандирайки името на легендата.

„Диего е народът! Дойдохме да го подкрепим и да се сбогуваме с него. Той е най-големият и е заслужил всичко това“, заяви един от запалянковците, дошъл да почетте паметта му. 

Почина футболната легенда Диего Марадона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Не липсваха и гневни на организираното многохилядно поклонение пред Марадона, които изтъкнаха, че в продължение на месеци хиляди аржентинци са били лишени от възможността да се простят с починалите си в пандемията близки заради мерките срещу коронавируса.

Светът на спорта скърби за великия дон Диего


Испанската футболна лига вече обяви, че през уикенда всички мачове ще започват с едноминутно мълчание в памет на Марадона.  

На хиляди километри от пролетна Аржентина пред стадиона на Наполи "Сан Паоло" стотици тифози на местния Наполи палиха свещи, полагаха цветя, снимки и иконки в памет на своя любим дон Диего. Пред блок с изрисуван огромен лик на Марадона, запалянковци го почетоха с димки, с импровизирана заря с ракети, с песни и с клаксони на коли.

 

 

 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.