Те ще важат до 21 декември

От тази вечер влизат в сила новите мерки за ограничаване на заразата у нас. Преустановява се присъственото обучение за всички ученици от 1-и до 12 клас, както и всички извънкласни дейности. Всички висши училища също спират присъствените си занимания. От днес затварят детски градини и ясли, както и детските центрове.

Извънредни мерки от петък (ВИДЕО)

Спират се и груповите културно - развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, но при заетост до 30% и спазване на противоепидемичните мерки. Фитнес центровете, както и всички заведения за хранене също спират работа.

От събота се променя и така нареченият "зелен коридор" за възрастните хора. Той ще важи само за хранителните магазини от 8:30 до 10:30. Ограниченията влизат в сила от 23,30 часа тази вечер и ще действат до 21 декември.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.