Очакват се опашки в търговските обекти

Часове преди да бъдат затворени, в моловете се очакват опашки. Причината - днес е последният ден преди коледните празници, в който може да се пазарува в този тип търговски обекти.

ПРЕДИ ЗАТВАРЯНЕТО: Магазините в моловете с удължено работно време

Много магазини са обявили "черен" петък с промоции и намаления. Те ще работят с удължено работно време. За да не се стигне до струпване на хора, е осигурена двойно повече охрана. Те предупреждават клиентите и им напомнят какви мерки трябва да спазват. На паркинга има служители на "Жандармерията", които също следят за реда.

"Удвоили сме броя на охранителите, увеличили сме броят на почистващия персонал, за да се дезинфекцира по-често молът", обясни управителят на търговски център в София Димитър Кехайов.

За да оцелеят в кризата, от бранша се ориентират към онлайн поръчките, които обаче се очаква да са твърде много и фирмите да не смогват с доставките.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.