Призив срещу безотговорните

Анестезиолог от бургаската болница "Бургасмед" написа гневен пост с обръщение към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в COVID отделението

Доктор Александър Серафимов публикува снимка на жълт чувал, които използват за починалите от коронавируса и това доведе до хиляди коментари под публикацията.

Расте броят на активните случаи с COVID-19

„Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени и персоналът е подложен на изключително натоварване“, разказва специалистът. Той добавя, че легла и медикаменти в страната има, но няма персонал.

„Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, на несправедливост и демотивация“, разказва д-р Серафимов.

„В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония. След PCR се доказа и COVID-19. Колегите работят болни и носят абокати. Когато не се грижат за пациентите си включват медикаменти, за да могат да се излекуват и  самите те“, казва още анестезиологът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.