Само за последното денонощие през спешната помощ със симптоми на COVID са преминали 75 души

Пазарджишката многопрофилна болница има спешна необходимост от разкриването на лаборатория за PCR тестове.  По този начин ще се съкрати престоят на пациентите в триажния сектор, които чакат по две денонощия, за да се установи дали са носители на COVID-19.

Доц. Кунчев: Мерките няма да бъдат разхлабени рязко на 21 декември

Дългият престой в триажния сектор, който е единствен за областта, води до абсурдната ситуация, пациенти с недоказан COVID-19 да лежат по носилки и инвалидни колички, поради липса на легла, каза областният управител Стефан Мирев:

„С цел намаляване на времето за престой на пациенти със съмнения за коронавирус на легла, определени за триаж, както и за прилагане на правилна терапия, отправихме искане до Министерство на здравеопазването за осигуряване на средства за закупуване на апаратура и разкриване на лаборатория за PCR тестове към най-голямото лечебно заведение в Пазарджик. Надяваме се на разбиране и подкрепа от МЗ и да бъдат осигурени необходимите средства“.

Акад. Петрунов: Не взимайте имуностимуланти, докато сте болни, опасни са

Само за последното денонощие през спешната помощ със симптоми на COVID са преминали 75 души. 285 с доказана COVID инфекция  са в болница, като 33-ма са в интензивно отделение. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР