Тя бе спечелена от голямата ни звезда в ски скока Владимир Зографски

България може да се похвали с първата си квота за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година. Тя бе спечелена от голямата ни звезда в ски скока Владимир Зографски, пишат Gong.bg. През лятото 27-годишният самоковец намери място сред първите 30 на лятното Гран при във Висла.

Той се нареди на 22-ата позиция и според изискванията на ФИС към този момент е покрил условията за участие в китайската столица. Възможно е обаче изискванията да се променят заради пандемията от COVID-19. Самият Зографски споделя, че класирането за най-големия спортен форум на планетата му носи успокоение, но самият той не е на 100 % сигурен, че от ФИС и МОК няма да поставят нови изисквания.

„Ситуацията е много сложна и чакам потвърждение“, коментира Влади.

В момента скачачът се готви за второто си участие за Световната купа през сезона. То ще бъде във финландския зимен център Рука, където днес започват квалификациите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.