Така премиерът коментира кредитния рейтинг на "Standard & Poor's" за България

Това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати. Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят. Така премиерът Бойко Борисов коментира кредитния рейтинг на "Standard & Poor's" за България.

Standard & Poor's потвърди ‘BBB’ рейтинга на България със стабилна перспектива

Международната рейтингова агенция потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива. 

"Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП. От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година", посочи премиерът.

Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's" потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 28 ноември 2020 г.

Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

"Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години", пише още Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.