От полицията се заканиха броят на задържаните да расте

Британската полиция задържа в централната част на Лондон над 60 души, участвали в протест срещу карантината в страната, съобщава телевизионният канал „Скай Нюз“, позовавайки се на служител на реда.

Недоволни се събраха на протест срещу по-строгите мерки срещу COVID-19

„Продължаваме да настояваме хората да се прибират вкъщи ", заяви столичното полицейско управление, припомняйки, че под карантина масовите акции са забранени и ще бъдат потушени. Полицията също така добави, че броят на задържаните ще расте.

„Скай Нюз“ съобщава за сблъсъци между полиция и демонстранти, които са хвърляли предмети по служителите на реда, както и горящи ракети и бомбички. Съобщава се, че арестите са извършени в Хайд Парк, главната търговска улица на Оксфорд Стрийт и близо до гара Кингс Крос.

Хиляди излязоха на протест срещу COVID-мерките в Берлин (ВИДЕО)

Според „Дейли Мейл“ няколко хиляди души са излезли по улиците на столицата, за да изразят несъгласието си с правителствените мерки за борба с епидемията от новия коронавирус. Демонстрантите издигат лозунги: „Спрете да ни контролирате“, „Без карантини“, „Отмяна на маски“ и „Срам за полицията“.

В края на октомври правителството призна, че на фона на втората вълна на пандемията единственият начин да се предотврати рязкото нарастване на смъртността е въвеждането на нова карантина. Тя влезе в сила в Англия на 5 ноември и ще продължи до 2 декември, след което ще бъде върната системата от местни ограничения, която ще бъде по-строга от преди. Мерките, предложени от кабинета тази седмица, означават, че повече от половината от населението на кралството ще живее при по-строги ограничения от тези, въведени преди карантината. Освен това, според експерти, засилването на предишните мерки ще струва на икономиката на страната 900 милиона паунда на ден, според „Дейли Телеграф“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС