В руската столица са отчетени 7320 нови случая

След като една от ледените пързалки в Москва беше превърната в болница за COVID-19, от снощи жителите на руската столица имат възможност да се пързалят на най-голямата пързалка на открито в града, предаде Ройтерс.

Ваксината "Спутник V" няма да е безплатна извън Русия

Пързалката в развлекателния парк от съветско време ВДНХ, в северната част на Москва, отвори врати за зимата въпреки ръста на заразените с коронавируса от септември насам. Градът с над 1,25 милиона жители редовно съобщава за най-много нови случаи от всеки друг район в Русия. Днес властите отчетоха 27 100 нови случая за денонощието в страната, като 7320 от тях са в Москва. Починалите в Русия за последните 24 часа са общо 510.

Хората на пързалката казаха, че се чувстват в безопасност, тъй като в закритите части на съоръжението са били с маски и ръкавици, а на входа измерили температурата им. На самата пързалка повече хора бяха без маска.

НОВА ГОДИНА ПО ДОМОВЕТЕ: Москва затяга мерките срещу коронавируса

"В съблекалните бяхме с маски. Изобщо не е страшно", каза московчанката Олга Глазунова.
"Наистина е хубаво да се пързаляш. Тук усещаш, че идва зима и Нова година", сподели друга жителка, Светлана Макарова.

Някои, като Михаил Мерзляков, казват, че не са могли да устоят на желанието да излязат на леда. "Страшничко е, но искахме да се пързаляме", призна той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

Източник: БТА