54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 г.

Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не излъчиха победител, завършвайки при равенство в 8-рундовия мач в Лос Анджелис. Двамата показаха, че дори и в напреднала възраст могат да покажат на света какво могат, пише gong.bg.

54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009-а, макар да е участвал в много други демонстративни боксови двубоя.

I РУНД

Майк Тайсън започна в типичния си стил и атакува с удари в тялото на Рой Джоунс. От своята страна боксьорът с белите шорти опита да съкрати дистанцията и двамата се намериха в линч в средата на ринга.

До края на първия рунд Тайсън опита нова атака, но гонгът отброи края на първия рунд.

На 54 г. Майк Тайсън се завръща на ринга

II РУНД

Рой Джоунс атакува Майк Тайсън в самото начало на втория рунд, но двамата отново попаднаха в клинч и съдията трябваше да се намесва. Шесткратният световен шампион изглеждаше по-свеж, докато Железният Майк търсеше близка дистанция, за да нанесе тежките си удари.

Секунди преди края на рунда двамата отново се вкопчиха един в друг и си нанесоха удари отблизо.

III РУНД

Майк Тайсън тръгна веднага в атака и нанесе тежък удар в тялото на Рой Джоунс. От своя страна боксьорът отново потърси клинч и двамата си нанесоха тежки удари от близка дистанция.

В средата рунда реферът спря за секунди срещата, след като Тайсън нанесе удари непозволено главата на Рой Джоунс. След това Железният Майк опита нова атака, но шесткратният световен шампион показа повратливост и избяга от ударите.

IV РУНД

Майк Тайсън за пореден път стартира агресивно, но Рой Джоунс умело „затвори“ съперника си с клинч и успя да предотврати атаката. Двамата отново влязоха в клинч и си размениха удари отблизо.

Секунди преди края на ринга, Железният Майк атакува с десен в тялото, но с левия не успя да намери целта и това бе краят на четвъртия рунд.

V РУНД

В самото начало на петия рунд Рой Джоунс потърси отново близка дистанция. Двамата боксьори си нанесоха удари от близка дистанция. Целта на шесткратният световен шампион бе да измори съперника си и да не позволи на Железния Майк да нанесе удари.

В края на петия рунд Рой Джоунс нанесе удари с десен в главата на Тайсън, но Майк отговори също с точни попадения. Двамата размениха по няколко удара в средата на ринга, което бе всичко за петия рунд.

VI РУНД

В шести рунд Майк Тайсън стартира с удари в тялото на Рой Джоунс, но отново съперникът му потърси клинч. След това Джоунс се изтегли малко назад и нанесе удар в главата на Тайсън,

Железният Майк опита да нанесе тежък удар с ляв, но не успя. До края на рунда двамата предприеха по-предпазлива тактика и това беше всичко за тази част.

VII РУНД

В началото на седмия рунд двамата отново се намериха в клинч. След това Рой Джоунс нанесе бързи удари в тялото на Тайсън. Майк опита да предотврати атаката с контра, но шесткратният световен шампион парира.

Рой Джоунс умело водеше битката като намираше точния момент за атака и за убиване на темпото. Железният Майк опита с финална атака, но Джоунс добре успя да избегне атаката му.

VIII РУНД

Дойде време и за последния рунд в този легендарен мач. Майк Тайсън опита да атакува, след което двамата размениха удари от близка дистанция.

Тайсън атакува с ляв, но Рой Джоунс отговори с десен в главата на Майк. Минута преди края на рунда двамата попаднаха отново в клинч. Веднага след това Тайсън атакува с удари в тялото на Джоунс. Рой отново умело избегна атаката и държеше близка дистанция. Това беше и последният момент от мача.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.