Стигна се до сблъсъци между полиция и демонстранти

Повече от 150 души са задържани по време на протест в Лондон срещу карантината, наложена в страната. На няколко места се стигна до сблъсъци между полиция и демонстранти. Недоволни от ограничителните мерки хвърляха различни предмети и пиратки по силите на реда.

В Англия карантина бе въведена на 5 ноември и ще продължи до 2 декември. След това ще бъде възобновена системата на локални ограничения, които ще бъдат по-строги от предишните.

„Омръзна ни да ни малтретират, омръзна ни да живеем в страх, омръзна ни да ни манипулират, няма да търпим повече”, заяви протестиращ.

„Не искам да бъда ваксинирана, искам да съм свободна, искам аз и приятелите ми да живеем живота си. Пандемията е измама. Това е прикритие, докато рестартират цялата икономика”, смята недоволна от мерките.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.