Полицията обискира кабинета и дома му в търсене на доказателства за небрежност

Прокуратурата в Аржентина обискира дома и кабинета на личния лекар на Диего Марадона. Подозренията са, че той не е направил достатъчно, за да спаси футболната легенда. Бяха иззети компютри, смартфони и медицински досиета. Засега докторът не е арестуван. Не са повдигнати и обвинения срещу него, а самият той отрече да има вина за смъртта на Марадона. 

ADIOS, DIEGO!: Бивши български национали за срещата с легендарния футболист

Небесен лъч погали фен с фланелката на Марадона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Властите проверяват още, дали линейката се е забавила повече от половин час. Пред журналисти Луке заяви, че е дал на прокурорите всичко, което са поискали. Той каза още, че дори линейката да е дошла по-бързо е нямало шанс Марадона да бъде спасен.

Дъщерята на Марадона: Вече не се страхувам от смъртта, защото тя ще ме срещне с татко (СНИМКА)

"Не крия нищо, защото няма нищо за криене. Направих най-доброто, което беше възможно. Гордея се със свършената работа, както и с лечението, което останалите лекари приложиха. Съжалявам за начина, по който завърши всичко. Но ви гарантирам, че направихме най-доброто за Диего. Не само аз. Говоря за голяма група лекари, не го забравяйте”, заяви Леополдо Луке.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС