Той даде първото си интервю след изборите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде днес първото си интервю след изборите на 3 ноември, предадоха световните агенции. В телефонен разговор наживо по телевизия "Фокс", продължил около 45 минути, той повтори обвиненията си, че при изборите е имало измами, посочва ДПА. Тръмп заяви, че изборите са били "нагласени" и "пълна измама", но според него съдиите не искат да се намесват.

Тръмп е готов да напусне Белия дом

Водещата Мария Бартиромо насърчи държавния глава с думите, че това е отвратително и "не можем да позволим изборите в Америка да бъдат опорочени".

Тръмп отказва да признае поражението си в изборите от демократа Джо Байдън макар вече да е в ход официалната процедура за предаване на властта, припомня ДПА. Вместо това действащият президент реши да атакува вота в съда с надежда гласовете, подадени по пощата в ключови колебаещи се щати, да бъдат анулирани. Въпреки това почти всеки иск, подаден от кампанията на Тръмп, бе отхвърлен заради липса на доказателства.

Тръмп призна, че трябва да има предаване на властта

В интервюто за "Фокс" Тръмп призна, че ще бъде трудно въпросът стигне до Върховния съд.
Въпреки това той заяви, че ще продължи да се бори срещу резултатите от изборите, допълва Ройтерс. "Проблемът е, че е трудно да се стигне до Върховния съд", каза президентът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА