Делото е образувано по искане на прокуратурата, която е открила множество нарушения

Засилена охрана и привърженици на партия „Възраждане” пред съдебната зала, докато съдът решава дали да заличи формацията от регистъра на партиите у нас. Според прокуратурата при учредяването ѝ са използвани „мъртви души”. Има и множество нарушения в дейността ѝ.

Адвокатите на партията контрираха - обвинението не е представило нито едно конкретно нарушение. Преди заседанието привърженици се събраха на протест в подкрепа на лидера си Костадин Костадинов.

„По принцип не смятам, че начинът, по който се закриват партии, е правилен, защото тоя ред, ако тръгнат, никой не е защитен“, казаха протестиращи.

„Тъй като това е политическа поръчка, можем да очакваме и други неща. Можем да очакваме арести, можем да очакваме и посегателства върху нас“, каза Костадин Костадинов - лидер на партия "Възраждане".

„Тъй нареченото обвинение за мъртви души до момента е само едно голословно твърдение от страна на прокуратурата, неподкрепено с никакви доказателства по делото“, коментира Петър Петров - адвокат на партия "Възраждане".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.