Ръководството на Прокуратурата също е приело идеята на магистратите

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България (ПРБ) приветстват инициативата на Асоциацията на прокурорите и на Камара на следователите за поставяне на бюст-паметник на американския президент Удроу Уилсън в София. Това ще е знак на признателност на българския народ към неговите заслуги за запазване на националния суверенитет и териториалната цялост на страната ни, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Прокурори и следователи искат паметник на Удроу Уилсън в София

„ПРБ се надява инициативата на двете професионални организации на магистратите да получи широка обществена и институционална подкрепа. Това ще бъде знак, че българският народ знае и помни делото на Удроу Уилсън, който освен със забележителните си дипломатически постижения, си е завоювал място в историята като блестящ доктор по история, човек с модерно и хуманно мислене и борец за мир”, обясняват от Прокуратурата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.