Те ще работят по проектни дейности

В едно от училищата в Монтанско онлайн обучението няма да започне. За три седмици учениците от 1 до 6 клас във Второ основно училище във Вълчедръм ще работят по проектни дейности, а пропуснатия учебен материал ще разчитат да наваксат с удължаването на учебната година през юни.

Причината - 25 % от тях не разполагат с компютърни устройства и интернет.

„Нашите ученици са малки, трудно работят сами, необходимо е и присъствието на родител и решихме, че през летните месеци обстановката ще бъде по-благоприятна и тогава ще имаме възможност да наваксаме това, което е пропуснато сега“, заяви директорът на училището – Лилия Венчова.

Затова на всички деца още в петък са раздадени на хартия проектите, по които да работят. Всеки от тях, трябва да направи коледно списание.

 

 

Учителят Галя Рачкова е класен ръководител на пети клас. Тази сутрин се включва с малко повече от половината клас.

„Давам разяснения, за да стане ясно какво да съдържат отделните рубрики, какви творчески задачи да изпълняват”, поясни тя.

От  Министерството на образованието ще предоставят на училището два лаптопа за учители и три за ученици.

С решение на училищното ръководство, единствено седмокласниците ще учат онлайн. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.