Коментар на журналиста Калина Крумова, социолога Евелина Славкова и композитора Дани Милев

„Спазвам всички неща, които легитимните експерти са казали. Мерките са доказали, че в световен мащаб имат положителен ефект. Те трябва да се спазват от всеки отговорен човек“. Така социологът Евелина Славкова коментира темата за спазването на мерките срещу заразата у нас.

„Пресечна точка”: За мръсния въздух, „Черния” петък и защо звезди се съблякоха в името на кауза

Тя добави, че обществото вече е свикнало с носенето на маски и това е видно. Според проучването пък 10% от българите смятат, че COVID-19 е световен заговор, сподели още социоложката.

Славкова добави, че всичко това е лична отговорност и всеки трябва да стисне зъби за тези три седмици от карантината.

„Ние обичаме да се изненадваме и да сме недоволни, когато нещо отнема нашите свободи. Важно е да гледаме не как хората реагират на мерките, а как хората се опитват да запазят живота си. Не е нужно винаги да бъдем контра на правилата“, заяви журналистът и депутат в 41-то Народно събрание Калина Крумова.

"Пресечна точка": За новите мерки, конституцията и Великото народно събрание

„Дисциплината трябва да се спазва. Това ще се отрази на всички. Не трябва да се опитваме да заобикаляме правилата. Къщите за гости би следвало да се съобразят с мерките и строго да ги спазват“, заяви в студиото композиторът и музикант Дани Милев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.