Новината беше съобщена от кмета на града Бил де Блазио

Достъпът до главната коледна елха в Ню Йорк по време на церемонията по запалване тази година ще бъде ограничен заради пандемията. Това съобщи кметът на града Бил де Блазио на пресконференция, която беше излъчена в неговия акаунт в Twitter.

В КАПАН: Спасиха кукумявка от коледно дърво в Ню Йорк (ВИДЕО)

Според кмета не повече от четирима души могат да бъдат едновременно във всяка от трите обособени зони в Рокфелер Плаза, където е инсталирана елхата, по време на церемонията по запалване на светлините. Освен това разрешеното време, което всеки ще може да прекара в тези зони, ще бъде пет минути и местата ще трябва да бъдат резервирани предварително.

Издигнаха традиционното коледно дърво в Манхатън (ВИДЕО)

Властите на Ню Йорк решиха да затворят и наземния трафик в района от Пето и Шесто авеню между улиците 49 и 50 близо до Рокфелер Плаза по време на празниците.Церемонията по запалване на светлините на елхата ще бъде излъчена на живо вечерта на 2 декември, припомни де Блазио.

Пуснаха на свобода совата Роки от Ню Йорк

Смърчът, инсталиран на Рокфелер Плаза, достига височина над 23 м и тежи около 11 тона. На него ще бъдат запалени над 50 хиляди цветни лампи, свързани с повече от 8 км светещи гирлянди. От 1997 г. церемонията по запалването на лампичките на елхата в Ню Йорк се излъчва на живо.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БГНЕС