Графикът им ще бъде съобразен със свободното им време

Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново търси доброволци, които да извършват куриерски услуги между отделенията, лабораторията и болничната аптека. 

На ден са нужни поне по двама доброволци за куриери, защото сестрите и санитарите в седемте COVID отделения не излизат от там по седем дена, а някой трябва да осъществява връзката между отделенията и диагностичните звена, посочи главната сестра на великотърновската болница Йорданка Минекова: 

„Епруветки с кръв да се носят до лабораторията, кръвни продукти. Отделно лекарства, медикаменти от болничната аптека трябва по някакъв начин да стигнат и до COVID отделенията. Храната на пациентите се разнася също. Дезинфектанти, консумативи, еднократни облекла. Наистина имаме крещяща нужда от доброволци“. 

Графикът на доброволците ще бъде съобразен със свободното им време, те няма да влизат в Covid отделенията и рискът за здравето им е минимален, уточниха от великотърновската болница. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР