Крадците разпръснали огромна сума пари по улиците по време на преследването с полицията

Около 30 въоръжени нападатели организираха нападение във военен стил на банка в южната част на Бразилия, като взривиха експлозиви, взеха заложници, влязоха в престрелка с полицията и избягаха с неназована сума пари, съобщава БГНЕС.

Крадци задигнаха бижута и ценности за над 5 милиона евро от банка

Банковите обирджии ударили малко след полунощ банката в град Крисиума. За да премине акцията им безпроблемно и за да си осигурят път за бягство те блокирали улици в населеното място с 217 000 жители.  "Това беше изключително агресивна операция. Около 30 престъпници извършиха нападението, използвайки тежко оръжие и експлозиви," каза полицейският комисар Анселмо Крус пред телевизионната мрежа „Глобо”. Ранени са полицай и охранител, съобщава АФП.

Нападателите използвали експлозиви, за да взривят банковата каса, след което избягали в конвой от превозни средства, съобщиха полицейски служители.Телевизионни кадри от местопрестъплението показват, че полицейски отряд от сапьори обработва района с роботи, за да го разчисти от около 30 килограма експлозиви, оставени от обирджиите.

6,5 милиона евро са откраднати от централата на германските митници

По време на обира крадците взели група работници, боядисващи улица, за заложници, принуждавайки един от тях да помогне за пренасянето на откраднатите пари, съобщи новинарският сайт G1. 

Докато течеше преследването, кметът Клесио Салваро призова в социалните мрежи жителите на Крисиума да останат вкъщи заради „мащабно нападение“. По-късно полицията откри изоставените коли на бандата.

Четирима души са арестувани за разграбване на около 810 000 реала (около 150 000 долара), разпръснати на улицата от крадците, въпреки че не е ясно дали задържаните са пряко свързани с обира.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.