Заради пандемията обаче не се знае от колко души ще е публиката

Церемонията за наградите "Оскар" ще бъде организирана както обикновено с участия на живо и излъчена по телевизията и няма да е виртуална, съобщи Ройтерс.

„ОСКАРИ” ПО НОВИ ПРАВИЛА: Награда само за филм с расово и сексуално разнообразие

Академията за кинематографично изкуство и наука премести 73-ата церемония за наградите "Оскар" на 25 април 2021 г., за да бъдат отворени киносалоните. Това би позволило на повече филми да се включат в надпреварата за отличията.

Церемонията за наградите "Оскар" по традиция се провежда в театър "Долби" в Лос Анджелис, който има 3400 места. Заради пандемията обаче не се знае от колко души ще е публиката. Представители на академията са разгледали театъра на място, за да разработят възможни варианти.

"Оскарите" канят 819 звездни личности за нови членове на академията

Церемонията за телевизионните награди "Еми" беше виртуална през септември. На място в Стейпълс сентър в Лос Анджелис бяха водещият Джими Кимъл, снимачният и продуцентски екип и само няколко звезди. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА