Хората могат да напускат домовете си само в случай на необходимост

Властите в Лос Анджелис обявиха, че въвеждат домашна изолация за всички жители на града заради ръста на заболели с COVID-19, съобщава БГНЕС. Според заповедта, публикувана на сайта на кмета Ерик Гарсети, „градът е близо до преломния момент“, след който броят на хоспитализираните пациенти ще надхвърли възможностите на болничния фонд.

Германия удължава карантината с 3 седмици

„Тези печални факти за разпространението на COVID-19 в нашия град означават, че трябва да върнем някои от по-строгите ограничения, които бяха въведени през пролетта“, пише още в документа.

По разпореждане на кмета, приетата през лятото заповед временно се заменя от друго разпореждане, „необходимо за защитата живота и имуществото на Лос Анджелис“, което влиза в сила незабавно. Всички жители на Лос Анджелис се задължават да останат по домовете си, гласи решението. За бездомните властите трябва да предоставят временно убежище.

Австрия въвежда задължителна карантина за пристигащите от България

Жилището може да се напуска само в случай на необходимост. Съгласно заповедта, всички предприятия и компании, чиято работа изисква присъствието на служителите и работниците на място и не попадат в групата на изключенията, трябва да преустановят дейността си.

ИСТАНБУЛ ОПУСТЯ: Влязоха в сила строгите забрани заради коронавируса (ВИДЕО)

В разпореждането са предвидени и множество изключения. Продължават работа международните институции, магазините за хранителни стоки, бензиностанциите и автосервизите, финансовите институции и много други. Гражданите имат право да ползват техните услуги при необходимост и стриктно спазване на епидемиологичните мерки.

За нарушаване на заповедта гражданите може да бъдат глобени и дори да бъдат осъдени на лишаване от свобода.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.