По информация на посолството ни в Лондон няма данни за пострадали българи

Четирима души са загинали, а един е бил ранен при експлозия в станция за пречистване на отпадни води в английския град Бристъл. Експлозията разтърси предприятието в пристанището Евънмут днес преди обед.

Жертвите са трима служители на местната водоснабдителна компания и един служител на фирма подизпълнител. Един човек е ранен, но без опасност за живота. Загиналите са се намирали върху резервоар за химикали, когато той се е взривил.

Инцидентът не е смятан за терористичен, но засега властите се въздържат да спекулират за причините за експлозията.

Мястото вече е обезопасено, но на хората все още се препоръчва да избягват зоната.

Британският премиер Борис Джонсън написа в Twitter, че е дълбоко опечален от смъртта на четиримата души, изказа съболезнования на техните роднини, както и благодари на спасителните екипи, работили на мястото на трагедията.

По информация на посолството на Република България в Лондон няма данни за пострадали българи при аварията. Мисията ни е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Мощна газова експлозия разтърси Западен Лондон, вероятно има жертви (ВИДЕО)

Българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Великобритания на телефони: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400​. Дежурни телефони в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400. Или на е-mail: ambass.office@bulgarianembassy.org.uk и ambass.office@bgembassy.plus.com.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА