Районният съд отложи делото за домашно насилие, заведено от Кристина Дунчева срещу Георги Трайков

Кристина Дучева, майката от Сандански, която е обвинена в убийстовто на двете си деца, има ясни спомени за миналото си до момента, в който е останала сама с децата. За случилото се след това не помнела нищо. Това обясни адвокатът й Маню Алексиев.  

Защитникът каза още, че Кристина Дучева не се чувства добре и припада в следствения арест.

Оставиха в ареста майката, обвинена в убийството на двете й деца

Днес районният съд в Сандански отложи делото за домашно насилие, което Кристина беше завела срещу бащата на децата й - Георги Трайков. Причината - Трайков е бил нередовно призован. Така делото ще се гледа на 17 декември.

Според близките на Кристина неявяването на бащата пред съда е опит да се забави отговора на въпроса имало ли е насилие в семейството преди двойното убийство.

Делото за домашно насилие е било заведено преди трагедията.

Жестоко убийство на две малки деца в Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това е някакъв абсолютен номер от страна на Георги и неговия адвокат - само и само да проточат нещата. Насилието, което е продължавало толкова години - за мен това е причината да се стигне дотук”, каза Илиян Дунчев, брат на Кристина.

„Сподели ми, че никак не се чувства добре здравословно, че изпитва постоянно главоболие. Осъзнава, че децата не са между живите. Споменът й е, че вратата се разбива, нахлуват хора, чува викове, писъци и т.н., но нищо конкретно не заявява, не споделя. Казва, че няма спомен”, заяви Маню Алексиев - адвокат на Кристина.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.