Те се казват Ичиха и Попо

Зоопарк в Чили представи на обществеността две застрашени червени панди, наречени Ичиха и Попо, предаде Ройтерс. Животните са настанени в зоологическата градина като част от проект за опазване на вида.

Въпреки че са пристигнали още през март от зоопарк в Осака, Япония, пандите досега не са представени пред публика заради ограничителните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.
"Моят племенник ги обожава. Досега не знаех за тях, научих от него. Невероятно е да ги видим лично", споделя посетителката Паула Серда.

В Шотландия заснеха рядка катерица албинос (СНИМКА)

Двете 6-годишни червени панди, които са много по-малки от големите панди и имат гъсти ивичести опашки, са в репродуктивна възраст. Това увеличава надеждите за потомството.
От зоопарка "Буин" са построили две ограждения за нуждите на животните, отговарящи на изискванията за вътрешно и външно пространство с контрол на температурата. Специалистите припомнят, че пандите са много чувствителни към топлина.

"Червените панди са сериозно застрашени в природата. Предвиждаме по някое време да се включим в международен проект за възпроизводство на вида, за който съществува опасност след 30 години да изчезне от дивата природа", казва мениджърът на зоопарка Игнасио Идалсоага.

Панда албинос хваната в кадър в Китай (СНИМКА)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА