Италия забрани пътуванията за Коледа и църковните служби

Световната здравна организация предупреди, че ситуацията с COVID-19 е изключително сериозна в Централна Европа и на Балканите. За изминалите 2 седмици, най-голям брой случаи на 100 хиляди души население са регистрирани в Сърбия, Люксембург и Хърватия.

СТРОГИ МЕРКИ: Затварят Италия за Коледа и Нова година

Италия забрани пътуванията за Коледа и църковните служби. Там са регистрирани най- много случаи от началото на пандемията. Между 21 декември и 6-ти януари италианците ще могат да пътуват само за работа, по медицински причини и при спешни случаи.

Италия забранява литургията в полунощ на Бъдни вечер

„Бъдете внимателни. На 25-ти декември, на 26-ти и на 1-ви януари придвижването между градовете няма да бъде разрешено. Вечерният час от 22 часа до 5 сутринта остава за цялата страна. За Нова година, се налага вечерен час от 22 часа на 31-ви декември до 7 сутринта на 1-ви януари“, предупреди Джузепе Конте.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.