Това обяви новоизбраният президент Джо Байдън

Ваксината срещу коронавирус няма да е задължителна в Съединените щати. Страната е най-тежко засегнатата в света, с най-голям брой заразени и починали. Въпреки това новоизбраният президент Джо Байдън каза, че не смята за необходимо да се издава заповед за задължителна ваксинация. Не се предвижда и изискване за задължително носене на маски.

Тези решения са на фона на нова мрачна прогноза. Математически модел показа, че до края на месец март, починалите от новата болест в Съединените щати може да са над 500 хиляди.

"Не, не мисля че трябва да е задължително. Аз няма да настоявам за това. Също така не смятам, че трябва да издадем заповед за задължително носене на маски. В същото време, като президент, ще направя всичко по силите ми да убедя гражданите да постъпят правилно. Според мен те трябва да се ваксинират и да покажат на хората около себе си, че това е важно”, заяви Байдън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.