Те ще се срещнат с хора на първа линия в борбата с коронавируса

Принц Уилям и съпругата му Кейт ще обикалят Великобритания с влак от днес до вторник, съобщи Ройтерс. Кралските особи ще се срещнат с хора на първа линия в борбата с коронавируса, със служители в домове за възрастни и учители, за да им благодарят за усилията, които полагат в борбата с COVID-19.

КРАЛИЦАТА СКЪРБИ: Едно от кучетата на Елизабет II е починало (СНИМКИ)

Великобритания е най-засегнатата държава в Европа от коронавируса с над 60 000 смъртни случая.

Принц Уилям, който е втори по ред за наследяване на престола, и съпругата му Кейт ще изминат 2000 км с кралския влак през Англия, Шотландия и Уелс.

"Херцогът и херцогинята очакват с голямо нетърпение да насочат вниманието към невероятната работа, извършвана в страната през тази трудна година", заявиха от двореца Кенсингтън, където е резиденцията на принца. И допълниха: „Те искат също да изразят благодарността си от името на нацията на всички, които подкрепят местните си общности преди Коледа".

Кралица Виктория е първият британски монарх, използвал кралския влак през 1842 г.  

Тайната на брачната халка на Елизабет II (ГАЛЕРИЯ)

Кралските особи с обикновени професии (ГАЛЕРИЯ)

Тайната на дълголетието на кралица Елизабет II (СНИМКИ)

Как са изглеждали членовете на кралското семейство като тийнейджъри? (ГАЛЕРИЯ)

Кои са любимите десерти на британското кралско семейство? (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА