Интервю с д-р Николай Цонев, гастроентеролог, началник отделение по Гастроентерология към Втора МБАЛ, София

Нежелани усложнения може да отключи коремният дискомфорт, ако пренебрегваме сигналите за нередност. На пръв поглед безобидният подут корем, както и газовете и ленивите черва, не скапват само настроението ни, а и цялата машина, наречена храносмилателен тракт. А резултатът е, че вместо да се оправи, положението се влошава.

Независимо дали смущенията с работата на корема ви спохождат от дъжд на вятър или са се превърнали в ежедневие, потърпевшите са единодушни – специалният пробиотик в двойна капсула ProCombo помага. Осигурявайки бърза помощ за корема, той се е утвърдил като пръв избор в практиката както на личните лекари, които постоянно се сблъскват в практиката си с тези оплаквания, така и на специалистите гастроентеролози.

Ето какво ни разказа водещият столичен гастроентеролог с дългогодишен опит – д-р Николай Цонев, началник отделение по Гастроентерология към Втора МБАЛ.

Здравейте, д-р Цонев! Защо ProCombo е по-специален?

Здравейте! Най-краткият отговор на въпроса ви е: защото е умен. Наричам ProCombo “умен пробиотик”, тъй като той има няколко основни предимства, които значително го отличават.

Първо, той съдържа оптимално количество доказано живи пробиотични бактерии – цели 200 милиарда CFU/g. На второ място, способността на “добрите” бактерии да окажат желания ефект е гарантирана чрез патентованата технология за капсулиране DUOCAPTM (капсула в капсула). С нейна помощ полезните бактерии не просто са съхранени живи през целия срок на годност на ProCombo, а те отиват директно там, където им е мястото – в червата.

И накрая, но не по важност, идва фактът, че пробиотичният щам в ProCombo е преминал редица лабораторни тестове, които недвусмислено демонстрират неговите качества.  А знаете, че за нас, лекарите, научните доказателства са най-важни.

Ето защо, предвид всички тези качества на ProCombo, не е изненадващо, че продуктът се наложи в практиката ни, а пациентите са доволни.

Кога ProCombo ще ни помогне?

От моя професионален опит мога да кажа, че ProCombo дава изключителни и бързи резултати при подуване, усещане за тежест и газове. Предписвам го при хора на различни възрасти. Диарията, дължаща се на антибиотично лечение, също е сред състоянията, които се повлияват много добре.

Една капсула на ден е напълно достатъчна. Курсът на лечение се определя от конкретния проблем, но аз препоръчвам да се приема редовно поне 2 месеца. Така ще се регулира чревната перисталтика и микробният баланс. Но не само – ще се повиши и ефективното обработване на храната – усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци.

Д-р Николай Цонев, гастроентеролог, началник отделение по Гастроентерология към Втора МБАЛ, София

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>