От утре в страната започва и прилагането му

Великобритания се подготвя да стане първата държава в света, която ще приложи ваксината срещу COVID-19 на Pfizer и BioNTech. Препаратът вече започна да пристига в британските болници, а от утре в страната започва и прилагането му.

До дни започва ваксинирането срещу COVID-19 във Великобритания

"Невероятно е, наистина. Не мога да ги взема в ръка, защото са - 70 градуса, но да знам, че ваксините са тук и ние ще сме сред първите в страната, които ги получават и първите в света... Наистина е невероятно. Толкова съм горда", заяви Луиз Кууглан, фармацевт в здравната служба на Лондон.

Първи ще бъдат ваксинирани хората над 80 години, медиците на първа линия, както и служителите и обитателите на старческите домове. Лондон даде спешно разрешение на препарата и така ще започне най-важното масовото ваксиниране в историята. Страната е поръчала 40 милиона дози, които ще бъдат достатъчни за 20 милиона души.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.