Измамници с фалшиви профили

Измамници с фалшиви профили продават препарати за отслабване с лика на Никол Станкулова. При направа на поръчката отговаря жена с руски акцент, а след това телефонът не може да бъде достъпен.

Организирани са и фалшиви лотарии, като за лице отново е посочена синоптичката на NOVA.

„Жената обяснява къде ще ти пратят продукта, но номерът е защитен и не може да бъде набран ил или намерен от полицията. Има и общ регистър на сайтовете. Ако той е регистриран например в Сочи, а продуктът е от Украйна – това също може да е белег за измама“, добавя Никол.

"Искам да кажа на хората да внимават много и ако е нужно могат да пишат на личните профили на известните личности, които са посочени за лица на дадена кампания", казва още Никол.

Повечето от тези сайтове са регистрирани на места, където Интерпол не може да ги разследва. Важно в тези случаи е да се гледа и телефонът за контакт. В повечето - такъв няма и това е една от сигурните индикации за измама.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.