Разбира се, това не означава, че трябва да спрете да пиете чай

Всички знаем, че кафето не е полезно за външния вид на зъбите, т.е. то е един от основните виновници за жълтите зъби. Но това, което мнозина не знаят, е, че една много здравословна напитка е враг №1 на белите зъби.

Зеленият чай може да бъде използван за клетъчна терапия

Това са чайове, които поради определени съединения, които съдържат, убиват белотата на зъбите и правят жълтеникави. Въпреки че всеки чай влияе по свой начин на зъбите, стоматолозите са единодушни, че зеленият чай е най-лошият в този смисъл, защото съдържа най-много танини.

Какъв сок да пием през първите дни на COVID-19

Разбира се, това не означава, че трябва да спрете да пиете чай, защото току-що споменатите танини имат добър ефект върху здравето - те предпазват от сърдечно-съдови заболявания, различни видове рак.

Зеленият чай предпазва от инфаркт и инсулт

Продължете да пиете любимия си чай, но за да предотвратите пожълтяването на зъбите, трябва само да ги миете поне два пъти на ден. Освен това, когато пиете чай у дома и имате под ръка четка за зъби и паста, не е лошо да ги измиете след това, за да предотвратите оставането на танин върху зъбите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС