Актьорът се възстановявал със седмици

Джордж Клуни е бил хоспитализиран с панкреатит, след като е свалил повече от 11 кг заради ролята в новия си филм The Midnight Sky. 59-годишният актьор играе астроном, който оцелява след апокалиптично събитие.

Последиците за здравето му коствали седмици възстановяване.

Ослепителната Амал Клуни: Красота, класа и интелект (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

„Мисля, че се опитвах да отслабна твърде бързо и вероятно не се грижех достатъчно за себе си“, коментира холивудската звезда в интервю за британското издание "Мирър".

Клуни, който освен изпълняващ главната роля, е и режисьор на филма, добави: „Отне ми няколко седмици, за да се оправя, а като режисьор не е толкова лесно, защото имах нужда от енергия. Бяхме на ледник във Финландия, което направи работата много трудна. Но със сигурност помогна за изграждане на характера".

Джордж Клуни раздал милиони долари на шепа приятели

Освен всичко останало, Джордж е трябвало да пусне брада като на магьосник за ролята, което не се харесало на съпругата му Амал.

„Отгледах дълга, грозна брада и синът ми я обичаше, защото искаше да крие разни неща в нея. Но съпругата ми и дъщеря ми бяха наистина щастливи, когато се обръснах“, споделя актьорът.

Съпругата на Джордж Клуни напусна демонстративно британския кабинет

Семейство Клуни са родители на 3-годишните близнаци Александър и Ела и прекарват пандемията в Холивуд Хилс. "Наистина не сме мръднали от февруари", каза Клуни пред "Мирър".

Актьорът добави, че е бил зает с готвене за семейството и изпълнение на домашни задължения, включително боядисване и лакиране на дървени мебели.

Джордж Клуни и Амал даряват 100 000 долара за Ливан

За съжаление, аскетичният подход на Клуни към The Midnight Sky не донесе на филма благосклонността на критиците. Лентата натрупа 36 критични рецензии преди премиерата й на 23 декември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БГНЕС