Съседи се оплакват от лоша миризма и шум

Тормоз и миризма от домашни кучета в блок в столичния квартал „Сухата река”. Съседите обвиняват собственичката на животните в нехуманно отношение и липса на каквато и да е грижа за тях. Резултатът – безсънни нощи за съседите заради непрестанен лай и лоша миризма от апартамента, в който се намират. Хората са подавали жалби до всички институции, но все още няма решение на проблема им.

Хората твърдят, че проблемът е от години и вместо да се решава, той се задълбочава. Собственичката на кучетата има имот в блока, но не живее в него. Затова не полага достатъчно грижи за домашните си любимци.

„Мисля, че в боксониерата ѝ се отглеждат четири кучета, и то в тежки условия. Тормозът върху тях продължава 7-8 години. Животните не се извеждат и се държат гладни. Не са кастрирани и се размножават. Големите кучета, които гладуват, изяждат малките. В апартамента няма нормални условия”, посочи Калина Тошева. И допълни, че в блока се чува непрестанен вой. 

„Първият сигнал е получен през 2019 г. При проверка е установено е, че се отглеждат две кучета, които видимо бяха в много добро състояние. В жилището обаче не бяхме допуснати”, обяви екологът на район „Подуяне“ Хризантема Тошева. 

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.