По думите му това би станало, ако други държави вземат подобно решение

„Ако в други държави учебната годината се обяви за нулева, е възможно и при нас да стане така. Дано не се стигне до такава световна норма. Струва ми се, че МС ще направи всичко възможно да избегне подобно нещо". Това заяви в ефира на „Здравей, България" проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието. 

Новите случаи на COVID-19 у нас плавно намаляват

Той коментира и темата за онлайн обучението. „Не може да кажем, че присъственото обучение е по-добро. Математика и музика се учат по-лесно онлайн. Медицината обаче се преподава доста трудно в електронна среда", поясни проф. Танев.

По думите му мерките срещу COVID-19 са неизбежни. „Преди няколко дни майка ми почина от коронавирус. Сигурно вече всеки има познат болен или починал. При нас мерките не са толкова строги, както в други държави. Изглежда, че в България политическите аргументи са надделели. Живеем във времена, в които трябва да се съобразим с новия ни „съквартирант"– COVID-19, който няма да си отиде", каза още бившият просветен министър.

Той сподели, че вероятно ще се ваксинира, но още не е сигурен, тъй като е възможно ваксината да има странични ефекти.

Целия разговор гледайте във видеото

Предлагат удължаване на мерките

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.