Колата била открита над пернишкия квартал "Църква"

Намерен е изгорял джипът, с който са избягали извършителите на вчерашния грабеж в Перник, при който бяха задигнати около 1 млн. лв. от инкасо автомобил. Това съобщи директорът на ОДМВР ст. ком. Димитър Попов.

„ВИП Секюрити“ предлагат рекордна сума срещу информация за грабежа в Перник

Колата била открита над пернишкия квартал "Църква" в близост до магистрала "Струма". Все още не е уточнено чия собственост е джипът, няма и заподозрени по случая.

Междувременно компанията "ВИП Секюрити", чиято собственост е ограбеният автомобил, обяви 200 000 лв. награда за достоверна информация за извършителите на грабежа.

Вчера малко преди 16.00 часа бе извършено въоръжено нападение над екип и инкасо автомобил на компанията. Нападателите са били четирима, въоръжени с огнестрелни оръжия. При инцидента единият от охранителите е бил ранен, вследствие на удар по главата с оръжие.

ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ: Откраднаха 1 млн. лева от инкасо автомобил в Перник (ВИДЕО)

Охранителите са подали сигнал с паник бутон и на мястото на инцидента са пристигнали представители на МВР и разследващи полицаи. На ранения охранител е била оказана медицинска помощ, той е в добро общо физическо състояние.

Ден след крупния грабеж, охранителната фирма разкри детайли за случилото се. Четирима души с огнестрелно оръжие нападат инкасо автомобила. Извършителите използват сила срещу екипа.

„При инцидента единият от служителите ни е ранен, в следствие на удар по главата с оръжието на нападателя. На ранения ни служител бе оказана медицинска помощ, след която е потвърдено, че същият е в добро общо физическо състояние. Всички членове на екипа са без тежки поражения и оказват пълно съдействие на разследващите”, казват от фирмата.

За да се стигне час по-скоро до престъпниците, от фирмата, чиято собственост е инкасо автомобилът, обещаха сериозен финансов стимул.

„За да помогнем на разследването, собственикът на компанията реши, да обяви парична награда - 200 000 лева в брой, за достоверна информация за извършителите на този грабеж“, каза управителят на фирмата.

Разследващите са провели десетки разпити, прегледани са и записи от видеокамери.

„В Перник има общинска система за видеонаблюдение, която включва над 60 камери. Полицията има автоматичен достъп до тях“, обясни зам.-кметът на града Стефан Кръстев.

МВР и прокуратурата работят по всички версии. Вероятно става дума за група, която дълго е следила как действа инкасото и решила да извърши удара на неоживената улица в Перник.

„За този инцидент можем да заключим че не е със случаен характер и не е възникнал от самосебе си. Очевидно е внимателно планирана акция която няма връзка с обичайните нива на битова престъпност в града ни“, добавя Кръстев.

Днес енерго-дружеството, като  и касата за плащане на битови сметки в сградата останаха затворени.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА