Вижте как може да помогнете на Николай в борбата с болестта

Преди 6 години болестта на Бехтерев застава на пътя на 26-годишния Николай Дерменджиев и го спира да прави това, което най-много обича - да се движи. Волята и желанието му за живот обаче му помагат и той не се предава. Днес Николай изработва необикновени фигури от стари автомобилни гуми и меси празнични погачи, за да създава настроение наоколо и за да си помага със средства за лечението.

Млад мъж с увреждания прави фигури от гуми, за да се лекува

„Направиха му операция на краката на 2 декември. При кръвните изследвания два от показателите бяха лоши. Лекарите се усъмниха, че Ники е с Лимфом на Ходжкин. Беше му назначен ПЕТ скенер. Нямахме пари за него”, разказа Агнеса Трайкова, която помага на мъжа в борбата с болестта.

Всеки, който желае да помогне на Ники, може да си поръча погача от Facebook страница „Дари надежда за Ники” . Ако желаете, може да помогнете и по банков път:

Николай Желязков Дерменджиев

IBAN: BG95UNCR70001521678488 

BIC: UNCRBGSF

Телефонен номер на Агнеса Трайкова - 0898844063.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.