Кофеинът е полезен и има изненадващ ефект за кожата

Известно е, че кофеинът е полезен за нашата кожа, така че не е чудно, че се съдържа в много продукти за грижа за кожата. Чаша кафе на ден ще ви осигури доза, която има изненадващ ефект върху външния вид на лицето и ако го изхвърлите напълно от живота си, това може да остави видими последици. Кои са те, научаваме от „Локално”.

Кафе за отслабване? Мисията възможна!

Ще се сдобиете с пъпки

Кафето е естествен антиоксидант, който намалява възпалението на кожата и по този начин помага при акне и хиперпигментация.

Ще имате повече целулит

Антиоксидантният ефект на кафето помага и в борбата с целулита, тъй като кофеинът влияе върху разширяването на кръвоносните съдове под кожата, което подобрява кръвообращението и по този начин намалява целулита.

"Старчески петна"

Чаша кафе на ден забавя появата на "стстарчески петна", което се дължи най-вече на хлорогенната киселина, която е неразделна част от кафето.

Чаша кафе - краткият път от навика до пристрастяването

Розацеята ще се засили

Розацеята е кожно заболяване, което засяга милиони хора по света. Това е зачервяване на кожата, което няколко чаши кафе на ден могат значително да намалят.

Тъмни кръгове

Кофеинът влияе и върху регулирането на кръвоносните съдове, които са виновни за тъмните кръгове под очите.

По-бързо стареене

Твърде много кафе дехидратира кожата ви, но от друга страна в умерени количества то я предпазва от вредното въздействие на слънцето. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС