Мярката влиза в сила от 2 януари

От 2 януари всички пътници, влизащи в Норвегия, ще трябва да бъдат тествани за COVID-19 до 24 часа след пристигането, заяви днес правосъдното министерство, цитирано от Ройтерс.
За да бъде спряно разпространението на новия щам на вируса, открит първоначално във Великобритания, пътниците, независимо откъде идват, ще трябва да влизат в Норвегия на определени входни пунктове, където се правят тестове, каза министерството и добави, че по-малките гранични пунктове ще бъдат затворени.

"Ако този щам се разпространи в Норвегия, това вероятно ще означава пълна карантина за обществото", заяви министър-председателката Ерна Сулберг.

Норвегия последва примера на други европейски държави и спря пътуванията от Великобритания на 21 декември, след като беше съобщено, че новият щам бързо се разпространява. Забраната за пътуване ще продължи поне до 2 януари.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА