Стрелбата е заснета случайно с мобилен телефон

Състоянието на жената, която беше простреляна, докато играе хоро навръх Нова година в Ловеч, е добро. Няма опасност за живота й. Това съобщи в ефира на „Здравей, България” съпругът й Мирослав Тодоров.

„Днес лекарите трябва да започнат раздвижвания на левия крак. Казаха ни, че ще е в болницата поне още 4-5 дни”, обясни Тодоров.

ШОКИРАЩ ИНЦИДЕНТ: Простреляха жена навръх Нова година (ВИДЕО)

Той разказа и какво точно се е случило в новогодишната нощ.

„Бях в гаража, когато чух изстрела. Извикаха ме, защото жена ми е паднала. Линейката дойде след около 10 минути. Видях, че има кръв и разбрах, че не става въпрос за прилошаване. Жена ми каза, че не си чувства краката. Има засегнат нерв. Всъщност куршумът още не е изваден, защото е опасно”, поясни Мирослав. Според него става въпрос за случаен изстрел и е можело друг човек да бъде на нейното място.

„На хорото имаше ловджии, които казаха, че този шум може да е само от оръжие. Бях на метър от жената и снимах видео. Инстинктивно спрях записа, за да окажа помощ”, разказа свидетелят Стефан Стефанов.  

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.