Пулмологът е един от медиците, които във вторник участваха в консултациите при президента Румен Радев

„Важно е от медицинска гледна точка да се направи всичко възможно, за да се снижи риска във всеки един етап от изборите, включително предизборната кампания, както и да се защитят  хората, които ще обезпечат вота. В момента тези, които ще участват в изборния процес трябва да бъдат включени към някои от първите групи, които ще се ваксинират”. Това заяви в ефира на "Здравей, България" пулмологът доктор Александър Симидчиев, един от медиците, които във вторник участваха в консултациите при президента Румен Радев.

Радев и Борисов в задочен спор за датата на изборите (ОБЗОР)

„Могат да бъдат предложени мерки, които намаляват риска. Единият вариант е това да са хора, които са преболедували вируса, или са ваксинирани”, заяви той и допълни. „Ваксини има поръчани за цялото население. Единствено скоростта, с която хората ще бъдат ваксинирани едни спрямо други ще е въпрос”.

По думите му  новият проблем в предстоящите избори ще са секциите за гласуване в болниците, тъй като там трябва да гласуват пациенти с коронавирус. 

Подробностите гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.