Това съобщиха от държавното обвинение

Мъж на 39-годишна възраст бе привлечен като обвиняем и задържан по подозрение за убийството на майка му. Това съобщиха от държавното обвинение. Мъжът причинил умишлено смъртта на 74-годишната жена. на 5 януари в Хасково чрез удари по лицето, ръцете и шията, и чрез притискане на гръдния кош.

В РУ-Хасково е бил получен сигнал за починала в дома си възрастна жена. Пристигналият на мястото полицейски екип установил, че по тялото на мъртвата има синини. Назначената аутопсия установила, че жертвата била със счупена дясна ключица, счупени ребра и подбедрица, и множество хематоми по лицето и тялото. Причинените телесни увреждания били несъвместими с живота и са довели до смъртта й, гласи заключението на експертизата, цитирано от прокуратурата.

Откриха труп на изчезнала жена в Етрополе

По случая е било образувано досъдебно производство, а разследването се води от полицаи под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

В хода му е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са били веществени доказателства, разпитани са свидетели и са били назначени ДНК и съдебномедицински експертизи.

Брутално убийство на мъж, тялото му – разчленено и разхвърляно в контейнери (ВИДЕО)

Мъжът е задържан за срок от 72 часа, като предстои Окръжната прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мяркa за неотклонение "задържане под стража", уточняват от обвинението.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.