Оръжието, с което е стреляно, е незаконно

Заради стрелба с незаконно притежаван автомат "Калашников" са задържани двама души във Велико Търново. В четвъртък около 17.30 часа те бяха заловени на оживено място пред автобусна спирка на бул."Никола Габровски" в областния град. Говорителят на прокуратурата Катерина Лещакова посочи, че работата по изясняване на случая продължава, предаде БТА.

Спецполицаи прекъснаха сделка с незаконно оръжие във Велико Търново

По първоначална информация вчера около 17,00 ч. в полицията е получен сигнал за изстрели с огнестрелно оръжие в района на кв. "Бузлуджа". Екипи на сектор "Противодействие на криминаланата престъпност" при ОДМВР - Велико Търново са установили, че изстрелите са произведени от лица, возещите се в джип, собственост на 26-годишен мъж от Попово.

Автомобилът е бил спрян на бул. "Никола Габровски". В него пътували собственикът и двама мъже, единият на 26 години от Горна Оряховица и 23-годишен от Етрополе. На задната седалка е намерен автомат "Калашников", с пълнител и патрони.

Мъжете от Попово и Горна Оряховица са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Третият мъж по-късно е бил освободен. Започнато е досъдебно производство. От полицията обявиха, че ще представят подробности по случая на брифинг в събота.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.